fokus.ku.dk

Tilbud til gymnasiet og grundskolen

Fra hakkebøf til humus – Hvad står i vejen for at danskerne spiser klimavenligt?

Fra hakkebøf til humus – Hvad står i vejen for at danskerne spiser klimavenligt?

På trods af et øget fokus på kødets høje klimaaftryk i de senere år, er danskerne stadig blandt verdens mest kødspisende folkefærd. Hvorfor hænger danskerne fast i deres kødtunge madvaner? Og hvad ville der skulle til for, at dansk madkultur blev klimavenlig?

Med udgangspunkt i sin forskning i danske unges madvaner & kødforbrug, giver sociolog og ph.d. Morten Wendler Jørgensen sit bud på et svar på disse spørgsmål. Der sættes fokus på madvaner i hverdagen, sociale normer, forbrugeradfærd og forskellige tilgange til interventioner og strukturelle løsninger.

Workshoppen består af en kombination af oplæg og små øvelser. Eleverne inviteres til at relatere forskningen til deres egne erfaringer og til at reflektere over hvilke sociale og praktiske barrierer, der kan være i vejen for at spise mindre kød.

Varighed

1½ time + 30 minutters oplæg om SCIENCEs uddannelser

Forslag til forberedelse

Forslag til efterbehandling hjemme på gymnasiet

Bruge kødforbrug som case til at forstå og diskutere forskellige syn på adfærd. Fx Aktør/struktur, Habitus, Rational Action Teori vs. sociologiske forklaringer.

Lave en spørgeskemaundersøgelse på gymnasiet om udfordringer forbundet med at spise mindre kød.

Forslag til litteratur til projekter og opgaver

Rapport: ”Sociale drivkræfter og barrierer for klimavenlig kost”
Klimarådets rapport ”Klimavenlig mad og forbrugeradfærd”

Forudsætninger

Samfundsfag A, B eller C. Workshoppens niveau kan skrues op/ned alt efter elevernes niveau, hvis der gives besked god tid i forvejen. Man kan også angive, hvis man har ønsker til særlige fokuspunkter indenfor emnet.

Udbydes

Hele året, dog ikke januar-medio maj 2025

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Gymnasiebesøgsordningen på SCIENCE
logo footer

Tilmelding til Fra hakkebøf til humus – Hvad står i vejen for at danskerne spiser klimavenligt?

Indlæser ...

Hvem skal du i kontakt med?

Drejer din henvendelse sig om din booking, besøg, aflysninger eller ændringer og tilbud, så kig i bunden af det konkrete tilbuds side for kontaktoplysninger.

Drejer din henvendelse sig om systemet fokus.ku.dk eller tekniske problemer, så skriv til os på fokussupport@adm.ku.dk