Molekylær farmakologi og cellevæggenes receptorer
For at udvikle ny medicin skal vi både forstå molekylære bindinger og receptor-signalering. Hør hvordan vi undersøger hvordan cellevæggenes receptorer aktiveres, signalerer og påvirker vores krop.
Foredragets indhold
Foredraget fokuserer på lægemidlers virkning fra et molekylært farmakologisk perspektiv. Det vil sige, hvordan et lægemiddel kan indgå i nye molekylære bindinger og dermed virke, og hvordan det kan medvirke til at hæmme eller aktivere receptorernes signaler. Ved at lægge puslespil ser vi på vigtigheden af sammensætningen af funktionelle grupper og bindingslommen.
En bestemt type receptorer spiller hovedrollen i forhold til medicin. 35% af alt medicin virker gennem en gruppe af receptorer kaldet G protein-koblede receptorer. Vi gennemgår denne gruppe af receptorer og deres signalering samt diskuterer deres relevans i forhold til lægemiddelforskning.
Til sidst gennemgår vi eksempler på, hvordan ovenstående viden bruges aktivt i vores daglige forskning, der undersøger hvordan G protein-koblede receptorer kan bruges til at kurere fibrose, altså uhensigtsmæssig arvævsdannelse.
Ansvarlig underviser
Katrine Schultz-Knudsen, Institut for lægemiddelvidenskab og farmakologi
Praktisk info
Et besøg på PharmaSchool består typisk af
- en kort introduktion om farmaci-studiet (½ time) samt
- et eller to videnskabelige foredrag (hver af 1 times varighed).
Du har derudover mulighed for at tilvælge en rundvisning der varer cirka ½ time. Varigheden af et besøg er således mellem 1½ og 3 timer afhængigt af dine ønsker.
Klik her for at booke dit besøg
Praktisk info
Universitetsparken 2
2100 København