FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

FOKUS - Københavns Universitets brobygningsportal

Tilbud

Vælg uddannelser

Skræddersyet medicin

Hvilke udfordringer der kan være ved at give patienter medicin ud fra princippet "one-size-fits-all" og hvordan farmakologiske biomarkører kan være nyttige værktøjer til at skræddersy dosis.

Håbets budbringer - mRNA vacciner

Med et mRNA kan kroppen vaccinere sig selv. I årtier er der blevet kigget skævt til metoden, men nu har den ført til sikre og effektive COVID-19-vacciner, som kan betyde en ende på pandemierne.

Nukleinsyre-baserede lægemidler

Sygdomme behandles traditionelt med lægemiddelstoffer, der virker på proteinniveau, men har ofte bivirkninger da andre proteiner påvirkes. DNA/RNA lægemidler virker mere specifikt på genniveau.

Massespektrometri i din hverdag - hvor og hvordan?

Massespektrometri er den hyppigst anvendte analyseteknik indenfor miljøanalyse, fødevareanalyse og farmaceutisk analyse, bl.a. i forbindelse med lægemiddeludvikling.

Virkelighed og videnskab plus efterfølgende diskussion

Vores opfattelse af verden ændrer sig løbende, i takt med at videnskaben belyser flere og flere sider af den verden, vi lever i. Kom med på en rejse ind i virkeligheden og videnskabens skiftende verde

De uheldige helte plus efterfølgende diskussion

Forskning og forskningsresultater betragtes ofte som et produkt af hårdt slid og stort intellekt. Dog er mange store videnskabelige opdagelser fremkommet ved et tilfælde, som har ledt til nye resultat

Om Fokus

På denne portal kan du som lærer og elev i gymnasiet og grundskolen finde alle tilbud om undervisningsmaterialer, foredrag, events og besøg på universitetet og hos jer, som institutter, centre og fakulteter ved Københavns Universitet tilbyder.

logo footer

KØBENHAVNS UNIVERSITET
Fokus.ku.dk er en del af Københavns Universitet.

WEB
Om websitet
Cookies og privatlivspolitik
Tilgængelighed

Kontakt

Henvendelser vedrørende de enkelte aktiviteter skal rettes til arrangøren af den pågældende aktivitet.

Fokus-redaktionen
fokussupport@adm.ku.dk

logo footer

Fokus.ku.dk kræver en moderne browser for at blive vist korrekt og ikke Internet Explorer, som du tilgår siden med. Vi anbefaler, at du fx installerer og bruger Chrome i stedet.