Bøger – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

foKUs > Gymnasiefag > Samfundsfag > Bøger

EU ret i grundtræk


Af Hjalte Rasmussen
EU-RET I GRUNDTRÆK er en bog om EU's grundlove, institutioner, lovgivere, historie og nutidige politiske betydning. Bogen giver liv og indhold til Europa-kommissionen, EU-Rådet, Europa-Parlamentet og EU-domstolen i en konstant sammenligning med Danmarks regering, folketing, forvaltning og domstole. Samtidig inddrager bogen Lissabon-traktatens nye regler og den danske grundlov, ligesom den berører spørgsmålene om folkeafstemninger og afgivelse af suverænitet. Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside.

 

 

Mangfoldighed, magt og minoriteter

 

AF Helen Krag
Mangfoldighed, magt og minoriteter handler om de mange, væsentlige temaer, tanker og diskussioner, som danner grundlaget for forståelsen af minoritetsbegrebet og minoriteters eksistensvilkår.

Bogens røde tråd og minoritetsforskningens centrale nerve er det asymmetriske forhold mellem en dominerende og en mindre dominerende kultur og politik.

Målgruppen er studerende ved mellemlange og højere uddannelser med interesse for verdens minoriteter og minoritetsteorier, men også den interesserede læser uden for læreanstalterne vil kunne få viden, indsigt og glæde ved at sætte sig ind i denne bogs stof. Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside.