Artikler – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

foKUs > Gymnasiefag > Samfundsfag > Artikler

Samfundsfag - Artikler

Her kan du læse fagrelevante artikler.

Danmarks erhvervselite har mere magt end politikerne
Ny afhandling viser, at en kerne af 423 mennesker udgør den absolutte magtelite i Danmark. Fælles for gruppens personer er, at de er ledere og politikerne er langt fra toppen af listen. Læs artiklen. 

Den danske valgplakat er en skygge af sig selv
Tidligere var den danske valgplakat kunst. I dag er den ofte en kedelig reklame, mener professor Peter Nedergaard, Institut for Statskundskab, der er medforfatter til en ny bog om den danske valgplakats historie og udvikling.  Læs artiklen.

Når topledere tweeter
Hvilken betydning har det for forhandlingerne, for landenes image og for diplomatiets evne til at tackle internationale spændinger, når toppolitikere lækker dele af forhandlingsprocessen til medier og i Facebook- og Twitter-opdateringer? Læs artiklen.

"Vi bliver ved med at forelske os i vores alfonser"
Vores forestilling om alfonser som udelukkende onde mennesker, der udnytter prostituerede kvinder, er forsimplet. Den prostituerede kvinde og hendes alfons kan nære stor omsorg for hinanden, og nogle gange lever de i kærestelignende forhold. Læs artiklen. 

Stress skaber arbejdsnarkomaner
Mange ser stress som en konsekvens af arbejdsnarkomani, perfektionisme eller overinvolvering på arbejdspladsen, men nye resultater  viser, at karaktertrækkene udløses af en kamp for psykisk overlevelse. Læs artiklen. 

Læs flere nyheder fra det samfundsfaglige fakultet på KU