Historie – Københavns Universitet

foKUs > Gymnasiefag > Historie

Historie (gymnasiet)

Københavns Universitet har en række spændende tilbud indenfor faget historie:

• Historiebutikken
    Skal du til mundtlig eksamen eller skrive en større skriftlig opgave i historie, latin eller græsk? Eller er der et af emnerne indenfor historie, oldtidskundskab, latin eller græsk, som du gerne vil have uddybet? Så kan du finde hjælp i Historiebutikken. Du kan kontakte Historiebutikken med spørgsmål af faglig karakter og få dem besvaret af en af de ansatte ved SAXO-Instituttet ved Københavns Universitet. På vores hjemmeside kan du desuden finde korte og let tilgængelige vejledninger til, hvordan du kan skabe dig et overblik over dit emne og hvordan du bruger kildekritik.

• Lær om håndskrifter
    Et håndskrift er en bog, et hæfte, et dokument fra tiden før man opfandt de trykte bøger. På haandskrift.ku.dk kan man læse om håndskriftsamlingen på Amager – kaldet Den Arnamagnæanske Samling – og om fremstilling, brug og bevaring af håndskrifter.

• Navn.ku.dk
    Det er alment menneskeligt at give steder og personer navne. Men hvad betyder navnene, og hvorfor kan vi ikke altid længere forstå, hvad de betyder? Det kan du læse mere om på navn.ku.dk, Danmarks eneste videnskabeligt baserede website om navne.

• Åbent Hus
    Kom tæt på studiemiljøet og hør om uddannelser med relation til religion. Universitetet holder Åbent Hus hvert år i uge 9.

• Runedatabasen
    Har du mod på en udfordring, kan du tage et kig på nationalmuseets database
    Danske Runeindskrifter. Her kan du lære om runer, ligesom du kan se en oversigt over alle danske runefund fra jernalder, vikingetid og middelalder.