Dansk – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

foKUs > Gymnasiefag > Dansk

  

Dansk (gymnasiet)

Københavns Universitet har en række spændende tilbud indenfor faget dansk:

 • Undervisningsmaterialer
  Find bøger, materialer og inspiration til din undervisning

 • Navn.ku.dk
  Det er alment menneskeligt at give steder og personer navne. Men hvad betyder navnene, og hvorfor kan vi ikke altid længere forstå, hvad de betyder? Det kan du læse mere om på navn.ku.dk, Danmarks eneste videnskabeligt baserede website om navne

 • Talesprogsbutikken
  I Talesprogsbutikken kan du få viden om talesprog og sparring til opgaver. Portalen fungerer som supplement til den almindelige undervisning på gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i grundskolen. Besøg butikken her.

 • Dialekt.ku.dk
  På dialekt.ku.dk kan du både læse om det talte danske sprog – og høre eksempler på, hvordan det varierer alt efter geografi, alder, køn, etnisk baggrund. Bliv klogere på, hvorfor dansk tales så forskelligt på dialekt.ku.dk.

 • Haandskrift.ku.dk
  Et håndskrift er en bog, et hæfte, et dokument fra tiden før man opfandt de trykte bøger. På haandskrift.ku.dk kan man læse om håndskriftsamlingen på Amager – kaldet Den Arnamagnæanske Samling – og om fremstilling, brug og bevaring af håndskrifter.

 • Bogstavlyd.ku.dk
  Bogstavlyd formidler viden om forholdet mellem bogstaver og lyde i dansk. Hvis man arbejder med bestemte bogstaver/lyde, kan man bruge Bogstavlyd til at finde velegnede ordeksempler. Der er også en rimordbog, der kan være nyttig, hvis man skriver festsange.

 • odt.hum.ku.dk
  En ordbog over dansk talesprog, hvor du kan søge på udråbsord.Ordbogen bliver løbende udvidet med flere ordbogsartikler, og du kan søge på selve ordene og på den funktion et udråbsord kan have.