Oplev museerne – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

foKUs > Faglige tilbud > Oplev museerne

Oplev museerne

 • Arboretet
  Arboretet i Hørsholm er del af Københavns Universitet. Arboretet benyttes i forbindelse med undervisning i botanik- og planteanvendelse. Den ret unikke samling af træer og buske benyttes også til forskellige nationale og internationale forskningsprojekter.
  Samlingen er med sine ca. 2000 arter den største samling af træer og buske i Danmark.

 • Botanisk Have
  En smag af troperne og en duft af Middelhavsområdet er blot nogle af de oplevelser vi tilbyder i Botanisk Haves skoletjeneste. Oplevelsen giver en dybere forståelse for vores natur - og lige så vigtigt: Vi skal værne om den.

 • Geologisk Museum
  Hvordan ville det være at bo på Mars? Hvorfor er nogle vulkaner farlige og skyld i omfattende naturkatastrofer, mens andre er mere fredelige? Og hvorfor kan man i Danmark kun finde spor af dinosaurerne på Bornholm? Både elever i folkeskolen og gymnasiet inviters til undervisning og aktiviteter.

 • Medicinsk Museion
  Medicinsk Museion er et museum med fokus på sundhed og sygdom. Her kan man få indblik i den medicinhistoriske udvikling og blandt andet høre om epidemier, kirurgi og udvikling af lægemidler.

 • NaturMedicinsk Museum

  Museet er et skatkammer af planter og plante- og dyreprodukter fra hele verden, der anvendes til medicin, pilegifte, rusmidler, kosmetik og farvning.I giftblanderiet vises underlige og kuriøse ting, der blev solgt på apoteket i gamle dage. Engang var pulveriseret mumie et godt medikament. Museet udstiller danske folkemedicinplanter og forklarer om deres virkning og viser, hvordan en ny medicin udvikles fra folkemedicin i Danmark og hele verden.

 • Veterinærhistorisk Museum
  Veterinærskolens grundlægger, P. Chr. Abildgaard samlede forskellige heste- og oksebeslag i en undervisningssamling. Samlingen består af en Beslagsamling på ca. 2.477 registrerede emner og en Instrumentsamling på 15.179 registrerede emner.

 • Zoologisk Museum
  Hvor stammer hvalerne fra? Hvordan kan der leve så mange dyr på savannen? Hvilke dyr kan du se eller høre i skoven i december? Det er blot nogle af de spørgsmål, som en tur på Zoologisk Museum giver svar på. Desuden kan du gå på opdagelse i de faste permanente udstillinger, som fortæller om emner såsom 'Fra mammutsteppe til kultursteppe' og 'Oceanernes dyreliv fra pol til pol'.

 • Øresundsakvariet
  Få en oplevelse og indblik i den fantastiske og for de fleste mennesker ukendte verden, som udfolder sig på bunden af de danske have og fjorde. Akvariet arrangerer både rundvisning for skoleklasser og almindelig gruppe-rundvisning.