Foredrag – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

foKUs > Faglige tilbud > Foredrag

Foredrag

 • Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
  Fakultetet arrangerer spændende foredrag for gymnasieklasser. Hør fx om sammenhængen mellem dyrevelfærd og kødkvalitet eller om, hvordan man brygger øl. Fakultetets besøgsordning tilbyder også foredrag, der er relevante for undervisningen i samfundsfag og økonomi

 • School of Pharmaceutical Sciences

  Bliv klogere på farmaceutuddannelsen, når vi byder din gymnasieklasse indenfor til nogle spædende foredag og øvelser med en ægte forsker.

 • Biologisk Institut
  Tilbyder foredrag på universitetet, men kommer også gerne ud på gymnasier og i folkeskolens ældste klasser. Specialestuderende aftaler også gerne besøg på gymnasier med faglige oplæg og beretninger om studieliv og miljøet på universitetet.
 • Datalogisk Institut
  Instituttet åbner sine døre med spændende foredrag, temadage og mulighed for rundvisning på instituttet. Forskere på Datalogi kan eksempelvis fortælle om, hvordan man får bygninger i computerspil til at brase sammen på en måde, der ser naturlig ud eller om, hvordan man bruger matematik til at pakke mest muligt i en container.

 • Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
  Elever på de gymnasiale uddannelser inviteres på besøg på instituttet. Her er mulighed for at undersøge fortidens klima ved at se på bjergarter og fossiler, prøve kræfter med analyse af satellitbilleder, der kan vise vejrudvikling og vegetationsændringer eller lave forsøg med seismiske bølger, som kan vise undergrundens opbygning.

 • Institut for Matematiske fag
  Instituttet modtager gerne gymnasieklasser til faglige appetitvækkere: foredrag eller workshops i matematik, operationsanalyse eller statistik. Hør blandt andet om uendelighedsbregrebet eller om sæbeboblers matematik.

 • Nano-Science Center
  Nano-Science Center formidler gerne forskning videre til elever i ungdomsuddannelserne og folkeskolen.

 • Niels Bohr Institutet
  Instituttet holder gerne populærvidenskabelige foredrag og rundvisninger på eksempelvis forskningslaboratorierne for gymnasie- og folkeskoleelever.

 • ToRS Skoletjeneste

  ToRS er et institut for tværkulturelle og regionale studier, og rummer fag som Religionsvidenskab, Arabisk, Asienstudier, Balkanstudier, Indianske Sprog og Kulturer og mange flere og skoletjenesten er et tilbud til uddannelsesinstitutioner som for eksempel folkeskole og ungdomsuddannelser.

 • Økonomisk Institut
  Instituttet inviterer studerende på de gymnasisale uddannelser på besøg. Kom og hør om Flexicurity, udviklingsbistand eller om, hvad der bestemmer kursen på en aktie.